Jurnal / 7 Iun 2021

5 motive pentru care ar trebui să incluzi Video Marketing în strategia de pe 2021

5 motive pentru care ar trebui să incluzi Video Marketing în strategia de pe 2021
by a Yellow Unicorn

2021 ne-a reorientat viziunea la nivel de strategie de marketing,

ca urmare a apariției perioadei pandemice ce a venit cu diverse schimbări în comportamentul consumatorilor, indiferent de industria/domeniul la care vrem să facem referire. În general, oamenii petrec mai mult timp în mediul online, reușind astfel să-și schimbe o parte semnificativă din obiceiurile care le completau rutina zilnică. Această evoluție scoate în evidență, în special, oportunitățile pe care tehnologia ni le oferă în vederea obținerii unei performanțe la nivel de creștere a vizibilității unui brand. Lucrurile, însă, nu sunt chiar atât de simple precum par, deoarece creativitatea reprezintă un element cheie care ne ajută să ne diferențiem pe piață, pentru a putea scoate în evidență propriile valori ale business-ului nostru (și aici nu vorbim numai de concurența directă) – cu toate că oamenii de marketing au la dispoziție numeroase tool-uri prin intermediul cărora pot crea conținut de calitate. Totuși, indiferent de ideile pe care le avem, strategia aleasă de noi trebuie să urmărească tendințele și statisticile de marketing.

Video Marketing, trend în 2021?

Pentru a putea înțelege importanța Video Marketingului ca parte a unei strategii, ar trebui să pornești de la ideea cum că dorința oricărui specialist este de a crea conținut care să îi aducă succesul dorit, adică, practic, vorbim despre un content original ce va genera creșterea engagementului. Dacă acesta este realizat corespunzător conform obiectivelor deja stabilite, tu, ca brand, nu poți trece neobservat.

///

Conținutul digital este mult mai consumat în prezent. Adică publicul tău țintă se informează prin intermediul mediului online și este expus tuturor mijloacelor de comunicare disponibile acestei tehnologii.

Dacă încă nu ești convins de puterile contentului video, îți prezentăm mai jos 5 motive pentru care merită să îl incluzi în strategia de marketing aferentă acestui an (2021):

Te ajută să-i dai viață brand-ului tău, fiind o metodă excelentă prin care îți poți prezenta produsele, serviciile sau chiar întreaga afacere în sine, așa cum tu îți dorești, umanizând-ul. Fiecare dintre noi am simțit din propria experiență cum prin vizionarea unui clip ne-au fost transmise diverse emoții, în timp ce contentul scris nu ne-a conectat de fiecare dată cu brand-ul respectiv/valorile acestuia, noi având rol de potențial cumpărător. Până la urmă, printr-un conținut video, oamenii înțeleg mult mai bine informația pe care o primesc și tind să o perceapă într-un mod destul de obiectiv pentru ei, reușind astfel să asocieze beneficiile, valorile sau așteptările cu adevăratele nevoi pe care aceștia le au. NOTĂ: Rolul marketingului este de a ne ajuta să atragem și să conectăm potențialii consumatori cu brand-ul nostru, ceea ce înseamnă că trebuie să găsim metoda prin care acest proces să se realizeze provocând un impact emoțional cât mai puternic. După cum deja știm și nu este o noutate, partea rațională influențează decizia de cumpărare.

Poți crește rata de conversie.Efectul contentului vizual are un impact semnificativ asupra ratei de conversie, astfel, inserarea unui conținut video pe paginile de destinație contribuie în acest sens. Nu uita că îi poți adăuga o descriere corespunzătoare. În primul rând, el influențează timpul pe care un vizitator îl petrece pe site. Mai mult ca sigur, dacă materialul a stârnit curiozitatea, omul respectiv va fi motivat să pornească navigarea paginii web. În al doilea rând, îl poate convinge pe utilizator să revină pe pagină și/sau să te urmărească/caute în continuare, chiar pe mai multe canale de comunicare. Acest aspect ne duce către convingerea cum că investiția pentru includerea unui video în strategia de marketing este rentabilă. Poate să nu ne coste nimic sau să fie nevoie chiar de un buget redus. La prima vedere, posibil să te gândești la costuri uriașe și timp pierdut, dar ține cont că tehnologia este de partea noastră, nefiind nevoie de costuri ce nu pot fi controlate sau accesate. Deci, lipsa unui astfel de element inclus în strategie, se poate considera a fi o simplă scuză.

Ai posibilitatea de a crea conținut care să fie mult mai ușor de înțeles.Așa cum am amintit și mai sus, oamenii procesează informația ușor, din punct de vedere vizual. Un text poate fi perceput mult mai subiectiv, iar așteptările lui pot fi mai mari decât ne-am fi imaginat noi. Articolele lungi descurajează uneori cititorii. Trăim într-o lume în care totul este dinamic, oamenii sunt nerăbdători și poate își pierd concentrarea mult mai repede. Chiar dacă este generat un text care conține multe informații utile și importante pentru cititor, acesta, la o primă vedere, va considera că este mult prea mult. Nu va reține toate detaliile. Deși pe moment totul este clar, ulterior, se va pierde. Dacă în scris avem posibilitatea de a transmite informația în mai multe rânduri, vizual, întregul proces este redus până la câteva secunde. Sunt foarte multe brand-uri care de ceva timp au inclus Video Marketingul în strategia lor de comunicare pentru prezentarea produselor și serviciilor, în mod special. PS: În trend este chiar și CV-ul în format video, deci nu ignora varianta aceasta de conținut. De exemplu, dacă cauți un anumit produs pe Emag sau pe alt site, găsești atât poze cu articolul respectiv, cât și un video de prezentare. Unele dintre ele au rolul de a face o introducere a beneficiilor sau modului de utilizare/instalare, în timp ce altele pur și simplu ne oferă o imagine de ansamblu.

Prin crearea unui video, scopul nostru este de a construi brand awareness, ceea ce înseamnă că este un tip de conținut ce se potrivește perfect acestui obiectiv de marketing. În prezent, ideea contentului care are la bază un video, poate urmări mai multe unghiuri de abordare, astfel că, personalizarea eficientă a materialului reprezintă conținut mult mai apreciat și mult mai ușor de întipărit în mintea cuiva. Faptul că utilizatorii de internet petrec foarte mult timp în mediul online, se reflectă și asupra canalelor de socializare. Adică sunt distribuite diverse materiale ce au un rol benefic asupra comunității create de fiecare individ pe propria lui pagină. Avantajele unui produs sau modul de utilizare a acestuia, cât și ofertele sau prezentarea unor anumite afaceri. Un content bine creat, mereu va stârni și va încuraja ideea de share pentru că respectivul material merită a fi împărtășit celor din jur.

Poți crea un content memorabil. Încă din 2019, contentul tip video și-a câștigat locul în cadrul strategiilor de marketing. Până la urmă, este mai ușor de descris și de analizat ceea ce vedem, comparativ cu un text lung, de exemplu. Informațiile se întipăresc mai repede și pentru o perioadă mai lungă de timp. Esența mesajului îl convinge mult mai ușor pe potențialul nostru client. Oamenii, în mediul online, văd peste tot o mulțime de reclame, produse, campanii, etc. Varietatea mijloacelor de comunicare ne ajută ca mesajul nostru să găsească publicul țintă rapid și ușor oriunde. Crearea unui conținut video generează un impact asupra strategiei de marketing în baza eficienței creativității, poveștilor, graficii și culorilor pe care noi, ca specialiști, le folosim pentru a genera emoția publicului țintă. Practic, nu trebuie să ne limităm imaginația și creativitatea. Este bine ca clipurile pe care vrem să le transformăm în content să nu fie pentru o singură platformă sau să aibă o singură temă/scop.

Dacă, încă, cele 5 motive menționate nu te-au convins, totuși poți lua în considerare această variantă de conținut măcar pentru a testa și pentru a vedea reacțiile publicului țintă sau rezultatele obținute.