SEARCH AND PRESS ENTER
How to / 11 Feb 2019
5 motive pentru care trebuie să investești în strategia de Video Marketing în 2019

Video Marketingul este unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le poți utiliza în promovarea afacerii tale în mediul online. Dacă ai în vedere și faptul că YouTube este al doilea cel mai mare motor de căutare după Google, crearea de conținut video este esențială în strategia ta pentru 2019.

Vizibilitate, implicare, o rată a conversiilor mai mare sunt doar câteva dintre avantajele pe care video marketingul le aduce.

Dar dacă totuși ai îndoieli, nu uita că:

Engagement-ul – cu  59% mai mare decât la celelalte tipuri de conținut

Video marketing-ul este un instrument util pentru a crește implicarea audienței, pentru a atrage vizitatori și a încuraja distribuirea. Publicul este atras de conținut video, iar în medie o persoană urmărește aproximativ 1,5 ore de conținut video online pe zi. Transmisiunile live sunt mult mod foarte practic de a crește interacțiunea cu audiența și de a încuraja conversațiile.

Conform unui studiu realizat de site-ul BuzzSumo, postările de pe Facebook care conțin videoclipuri obțin un engagement cu 59% mai mare decât celelalte tipuri de conținut.  Facebook recomandă să distribuirea unor clipuri video cu o dimensiune de maxim 4 GB si nu mai lungi de 240 de minute.

YouTube dispune de versiuni locale în peste 91 de țări și permite utilizatorilor să navigheze în 80 de limbi diferite, ceea ce acoperă aproximativ 95% din populația cu acces la internet. Încărcarea videoclipurilor tale pe YouTube și distribuirea lor pe rețelele de socializare și bloguri îți vor aduce mai multă vizibilitate și implicit mai multă implicare și vizualizări.

Your story. Our way!

Tell your story in the most engaging way. Let's meet 🙂 sayhi@yellows.ro

Publicată de Yellows pe Vineri, 22 iunie 2018

Accesibilitate

Cu cât conținutul video a devenit mai popular și mai influent cu atât este mai accesibil de creat și distribuit. Fie că alegi să realizezi filmulețe de prezentare, vloguri, Facebook live, LinkedIn Video, Facebook video, Instagram Video, IGTV sau Snapchat  toate acestea te vor duce mai aproape de audiența ta și vor încuraja interacțiunea. Crearea unor grafice animate, gif-uri sau a unor transmisiuni live nu necesită nicio investiție substanțială din partea ta.

În ceea ce privește calitatea imaginii videoclipurilor, aceasta este secundară ca importanță pentru utilizatori. Ceea ce contează cu adevărat este calitatea informației pe care o conțin. Atât videoclipurile profesioniste de prezentare, cât și cele utilizate pentru Instastory-uri te vor ajuta să îți creezi o imagine autentică și să le oferi utilizatorilor experiențe personalizate. 

Creșterea conversiilor și ROI

Inserarea unui videoclip în landing page va crește atât rata conversiilor, cât și vânzările efective. În timp ce textul este în continuare o parte integrantă a site-urilor, conținutul video devine din ce în ce mai atractiv pentru utilizatori. Creează conținut video cu ajutorul căruia să le oferi consumatorilor explicații și demonstrații despre cum pot utiliza produsele noi sau complicate, își poți prezenta serviciile și poți capta un număr mai mare de oameni, decât prin conținutul tradițional. Conform studiilor, majoritatea consumatorilor care vizualizează clipuri informative din care învață cum să utilizeze un produs, îl achiziționează.  

teaser organik.ro

100% #fun. 100% #natural. Descoperă gama #Benecos la organik.roNew #makeup #tutorial – http://bit.ly/2hveyqAToate produsele din tutorial sunt aici: https://goo.gl/yUxKYa#yellowsart #yellowswork

Publicată de Yellows pe Joi, 16 noiembrie 2017

SEO

Video Marketingul este una dintre principalele tendințe actuale în marketingul digital și un mod foarte bun prin care poți crește ranking-ul paginii tale. Trebuie să ai în vedere și faptul că YouTube este deținut de Google și că acesta poziționează videoclipurile mai sus decât conținutul textual.

Distribuirea videoclipurilor pe rețelele de socializare, postarea lor pe blog și site îți crește considerabil șansele de a fi găsit mai ușor de către audiență atunci când caută informații relevante. Conținutul video este atractiv pentru utilizatori și îi determină să petreacă mai mult timp pe site-ul tău, ceea ce transmite motoarelor de căutare că pagina ta are conținut calitativ.

Crește încrederea consumatorilor

Videoclipurile sunt un mod foarte bun de a-ți poziționa brand-ul ca un lider în domeniul tău de activitate ți totodată de a crește încrederea consumatorilor. Cu ajutorul acestora poți să își umanizezi brandul și să devii mai autentic. Oamenii tind să aibă mai multă încredere într-un brand pe care îl pot asocia cu o imagine și cu o persoană decât într-unul abstract.

Poți crea videoclipuri în care să prezinți membrii companiei tale sau sediul acesteia, conținut despre cum produci un anumit produs sau cum se desfășoară o zi în compania ta și de asemenea, sesiuni în care să răspunzi punctual tuturor întrebărilor audienței tale. În acest fel publicul va putea să cunoască mai bine produsele și politica brandului tău și să rezoneze cu acestea. Conform unui studiu analizat de KnowTechie, 57% dintre consumatori declară că urmărirea videoclipurilor îi fac mai încrezători într-un brand și mai predispuși la a achiziționa produsele sau serviciile oferite de acesta.

Fie că alegi să utilizezi video marketingul pentru a obține mai multe interacțiuni, a dobândi notorietate sau a lansa produse noi, acesta trebuie să fie parte integrantă din strategia ta de marketing pe 2019. Nu în ultimul rând, indiferent de tipul de conținut video pe care alegi să îl utilizezi, autenticitatea este ceea ce te va diferenția față de competitorii tăi în video marketing.

Last but not least, don’t be shy. Be SOCIAL!

No Comments

There are not comments on this post yet. Be the first one!

Post your Comment