Jurnal / 10 Oct 2019

Cum îți crești vânzările utilizând conținut video.

optimizare
by a Yellow Unicorn

Dacă ar fi să adaptăm un celebru slogan istoric la noțiunile de marketing digital de azi am putea spune: Televizunea a muri, traiască video content-ul!

O dată cu generația millenials s-a schimbat și modul în care privim lumea sau cel puțin dispozitivul prin care o privim. Tot millenialii au făcut ca streamingul clasic să fie online pentru că ne-au învățat că sursa entertainement-ului nu poate fi impusă ci aleasă.

Pentru prima dată în istoria Internetului, în 2016 timpul petrecut la televizor a fost mai mic decât cel petrecut în online. Oamenii stau 2,7 ore consumând conținut online și aproape 2,5 ore uitându-se la televizor. Potrivit unui studiu făcut de Wall Street Journal, utilizarea conținutului video a crescut de 10 ori între 2011 și 2016. În următorii doi ani trendul va crește și mai mult fiind văzut ca cea mai importantă tendință pentru 2019 în marketing digital. Aveți nevoie de mai multe statistici?

You’ve probably got a device on you that can shoot decent video, so what’s stopping you? Capture and share some moments

@stevegarfield

63% din afaceri folosesc deja conținutul video pentru promovare

Dintre acestea, 82% spun că producția video este o parte importantă din strategia lor.

83% dintre companiile care folosesc video content în campaniile lor de marketing spun că acesta generează rezultate bune în termeni de ROI (Return of investment)

Dacă nu am reușit să te convingem că producția video îți poate crește vânzările mai avem și alte argumente:

Producția video inserată într-o campanie poate genera venituri. Nu chiar orice venituri cu cu 80% mai multe venituri. Potrivit statisticilor, un video inserat într-un landing page poate crește conversia cu procentul menționat mai devreme. Dacă analizăm mai bine comportamentul consumatorului vom observa că acesta are o disponibilitate mai mare a de cumpăra un produs dacă are mai multe explicații . Un video în care funcționalitățile produsului sunt explicate are cu 74% mai multe șanse să fie cumpărat față de același produs care are exclusiv o descriere de tip text.

Producția video pentru online are costuri mult mai mici față de producția video pentru televizune. Dacă o reclamă poate costa mii de euro, un review de produs costă câteva sute de euro și este accesibil oricărui tip de business. În online, un video nu trebuie să fie perfect din punct de vedere tehnic dar trebuie să spună o poveste și asta va fi suficient pentru client.

Nu trebuie să deții o televizune pentru a face un serial despre tine. Este suficient să ai un canal de Youtube în care urci conținutul video. Această acțiune va genera mai multă încredere între tine și public.

Google pur și simplu iubește conținutul video. Îl indexează în fața conținutului clasic iar asta este deja dovedit statistic. Ai de 53 de ori mai multe șanse să apari în primele căutări pe Google dacă ai conținut video în Youtube. În cazul în care ați pus conținut video pe Youtube și nu ați avut aceste rezultate, nu certați autorul. Este posibil ca unele cuvintele cheie folosite în titlul video-ului să nu fie cele pentru care îți dorești o indexare mai buna. Ar trebui să consulți un specialist SEO înainte de a face o strategie de conținut.

Conținutul video crește odată cu dezvoltarea industriei de telefonie.

Cu cât sunt ecranele mai mari și cu rezoluție mai bună, cu atât vom avea mai multe șanse să creștem în rândul audienței mobile. Știați că 90% dintre consumatori se uită la un video de pe dispozitive mobile? Potrivit rapoartelor Youtube, consumul video de pe mobile crește 100% de la an la an.

Video-ul poate face minuni atunci când este folosit în promovarea campaniilor plătite. Rata de click pentru anunțurile video este de 1,84% adică cea mai mare rată dintre toate formatele digitale cunoscute. Pentru ad-urile video în Youtube rata este 9%.

Statistic vorbind, ar trebui să te găndești chiar acum la ce strategie de conținut video trebuie să începi de mâine.